Vi ligger midt i Alta sentrum i tilknytning til Alta helsesenter i nær beliggenhet til flotte turområder, kulturliv og butikker.

Innenfor en radius på 500 meter finner du Nordlyskatedralen, bibliotek, kino, bussterminal, shopping og kafèliv! Det er to kilometer til Alta lufthavn. Senteret tilbyr enkeltrom med bad, tv og trådløst nett.
Vi er et rus- og røykfritt senter og vektlegger et helsefremmende ute- og innemiljø. Derfor har vi lagt opp til et røykfritt område ute rundt senteret. Dersom du ønsker å slutte å røyke eller begrense røyking under oppholdet kan vi tilby røykeplaster, -tyggegummi og støttesamtaler.
Senteret er også parfymefritt. På grunn av at vi har pasienter og ansatte med allergi ber vi om at det benyttes allergivennlige rengjøringsmidler, såper og kroppspleie-produkter anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund.
Les gjerne vår brosjyre ved å trykke her.

Innsøking

Søknad sendes av sykehus, fastlege, eller spesialist til Regional vurderingsenhet som vurderer søknadene.
Link til søknadsskjema finner du her.

Rommene

Det er gratis Wifi på rommene og alle badene har eget toalett, bad og en liten tv. Det er ikke telefon på rommene, men det er mulig å låne mobiltelefoner. Rommene i første etasje har trygghetsalarm.

Røyk- og rusfritt miljø

Senteret er røyk- og rusfritt og våre inngangsparti og felles uteområder er røykfri. Vi utfordrer deg til å trappe ned på røyking for å oppnå større effekt av rehabiliteringen. For å bidra til et godt inne- og utemiljø oppfordrer vi deg også til å røyke utenfor senterets uteområde. Det kan ikke nytes alkohol på senteret.

Kost- og ernæring

Vi serverer sunn og velsmakende mat med fire hovedmåltider per dag og følger Helsedirektoratets kostholdsanbefalinger. Som mellommåltid serverer vi frukt og grønt. Vi tilrettelegger også for spesialkost.

Priser

Opphold hos oss går under frikort 2-ordningen. Det betyr at du kun betaler gjeldende egenandel, for tiden 150 kroner døgnet, og maksimalt 2 176 kroner for hele oppholdet. For egenfinansiert opphold har vi egne satser.

Du trenger ikke lenger å søke om frikort egenandelstak 2

Frikortordningen for egenandelstak 2 automatiseres fra 1. januar 2017. Det betyr at frikortet kommer automatisk i posten etter at du har betalt beløpet som gir deg rett til frikort. Har du betalt for mye, blir det du har krav på automatisk tilbakebetalt.

Hva er frikort egenandelstak 2?

Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak 1 og én for egenandelstak 2. De gjelder for ulike tjenester. Har du fått frikort i den ene ordningen, kan du ikke benytte det i den andre ordningen.
Frikort egenandelstak 2 omfatter egenandeler hos fysioterapeut, enkelte former for tannbehandling, opphold ved offentlig godkjent rehabiliteringsinstitusjon og behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus.
Les mer om frikort og se dine registrerte egenandeler på:
https://helsenorge.no/frikort eller ring 800HELSE (800 43 573).

Ta med

Treningshåndduk, drikkeflaske, badetøy og badehette, gode sko til innen- og utendørsaktivitet, klær etter vær og årstid. Termos, turkopp, lite sitteunderlag og en liten tursekk kan også være lurt å ha med. På vinterstid kan du også ta med ski da det er kort vei til nærmeste preparerte skiløype.
Utstyr som kan lånes: Sykler, gåstaver, truger, spark, refleksvester, rideutstyr og utstyr til bruk på turer: bålkjele, pulk, lavvo, fiskestang, varme kjeledresser og varme sko.

Opptreningssenteret i Finnmark er eid av Helsepartner Nord-Norge AS. Helsepartner Nord-Norge AS har flere ulike tilbud til ulike brukere på ulike steder. En ting er likt overalt: Vi setter alltid brukeren først. Vi er derfor fleksible, løsningsorientert og trygg. Les mer om Helsepartner Nord-Norge her.